Description
معرفی کتاب اتاقی از آن خود
کتاب اتاقی از آن خود از مشهورترین کتاب های ویرجینیا وولف است که دارای نثر ادبی خاصی است و علاوه بر اهمیت شیوهی نگارشی آن، این کتاب ویژگیهای نثر مدرنیستی را در مقالهنویسی وارد کرده و سبک جدیدی ایجاد کرده است.
کتاب اتاقی از آن خود (A Room Of One’s Own) را سرآغاز یک جریان فکری بسیار انقلابی به نام نقد فمینیستی عنوان میکنند. چارچوب اصلی نقد فمینیستی تا حد زیادی مدیون وولف و اتاقی از آن خود است و از طرف دیگر، با شکلگیری نقد فمینیستی تفکر و استدلال مؤلف نیز در بوتهی نقد قرار میگیرد.
ویرجینیا وولف (Virginia Woolf) در این کتاب، راوی اول شخصی میشود که برای نگارش مقالهاش، به جستجو میپردازد و در این میان واقعیّتهایی را در مورد نویسندگی زنان، موقعیت زنان و وظیفهی کنونی آنان در راستای اثبات خویشتن و رسیدن به جایگاه اصلیشان، به شیوهای جذاب و گیرا، آنگونه که حوصلهی خواننده غیرحرفهای سر نرود، در اختیار مخاطب قرار میدهد و با طنزی دلنشین به نقد جامعهی مردسالار و همچنین ارائه راهکار میپردازد.
آدلاین ویرجینیا وولف بانوی رماننویس، مقالهنویس، ناشر، منتقد و فمینیست انگلیسی بود که آثار برجستهای چون خانم دالووی ۱۹۲۵، به سوی فانوس دریایی ۱۹۲۷ و اتاقی از آن خود 1929 را به رشته تحریر درآورده است.
ویرجینیا وولف نویسنده رمان های تجربی است که سعی در تشریح واقعیتهای درونی انسان دارد. نظرات فمینیستی وی که از روح حساس و انتقادی او سرچشمه گرفته، در دهه ششم قرن بیستم تحولی در نظریات جنبش زنان پدیدآورد. وی در نگارش از سبک سیال ذهن بهره گرفته است.
او همچنین به مسئلهی برابری زنان با مردان در ازدواج پرداخته است و در رمان به سوی فانوس دریایی به طرز خلاقانهای به نابرابری موجود در ازدواج والدین خود اشاره میکند. منتقدان معتقدند شخصیتهای این رمان بر اساس والدین خود او ساخته و پرداخته شدهاند.
در تمام طول تاریخ بعضی از کتابها جهان را تغییر دادند و شیوه نگاه ما به خودمان و دیگران را دگرگون کردند. آنها به مباحث، اختلافات عقاید، جنگها و انقلابها الهام بخشیدهاند. آنها زندگیهای بسیاری را ساختهاند و یا تباه کردهاند. حالا نشر روزگار نو برای شما کارهای متفکران بزرگ، پیشگامان، اصلاح طلبان و طالع بینان را فراهم آورده است. ایدههایی که مدنیت را تکان داد و به ما کمک کرد تا آن چه که اکنون هستیم باشیم. (ایده های بزرگ)
در بخشی از کتاب اتاقی از آن خود میخوانید:
داستان باید به حقایق نزدیک باشد و هرچه واقعیتها حقیقیتر باشند داستانهای بهتری از آب در میآید، این چیزی بود که به ما گفتهاند. خب، پاییز بود و برگها هنوز زرد بودند و از درختان به زمین میریختند، فقط کمی تندتر از گذشته، چرا که اکنون شب شده بود (درست ساعت هفت و بیست و سه دقیقه) و باد ملایمی (دقیقا از سمت جنوب غربی) میوزید. ولی، گذشته از همهی اینها، چیز عجیبی در کار بود .
شابک:
۹۷۸۹۶۴۴۴۸۲۱۴۴
Reviews
There are no reviews yet.